Heerlijk.. Zo'n schone keuken

Eeeks! Zag ik daar nu een kakkerlak voorbij rennen? Hoog tijd om mijn keuken eens aan een grondige schoonmaakbeurt te onderwerpen. Misschien toch wat meer aandacht besteden aan de hygiëne in onze keuken. Een voedselvergiftiging ontstaat meestal hier! En niemand van ons zit dààr op te wachten. Snel kijken welke schoonmaakproducten ik hier voor nodig heb!

 Natuurlijk weet ik het allemaal wel: de vaat elke dag doen, het aanrecht schoon houden, de vloer regelmatig poetsen en vooral een schoon vaatdoekje! Dat vaatdoekje dat misschien toch nét iets te lang ligt te broeien op het aanrecht en waar een bioloog met een microscoop zich waarschijnlijk heel lang mee weet te vermaken. Wat ik nodig heb is een desinfecterende keukenreiniger! Bijvoorbeeld die van Cif, die ook in professionele ruimten wordt gebruikt. Moet zeker werken in ons keukentje, toch? Eerst maar de oven en de magnetron onder handen genomen. Voor het aangekoekte spul gebruikte ik Mr. Muscle ovenreiniger. Even laten inwerken en dan spons je al die vieze bruine - en zwarte aanbaksels er zó vanaf!

Microvezeldoekjes op het aanrecht

Ik heb me voorgenomen die vaatdoek echt vaker in de was te stoppen, of in elk geval ééns per dag met kokend water te overgieten. Helpt ook tegen allerlei microscopisch gespuis. Ik koop meteen een paar nieuwe microvezeldoekjes want die vaatdoekjes bij ons zien eruit of ze nog door mijn oma zijn gebruikt. Hup, weg ermee!  Zet ik meteen een fles Dettol wasgel naast de kraan om ieders vieze handjes regelmatig een grondige beurt te kunnen geven.

Keuken Ontvetter voor het fornuis en de afzuigkap

En dat vette fornuis? Met die spetters van de laatste spaghetti bolognesesaus en de vlekken van een gezellige pannenkoekenmiddag met de kinderen? Ha! Zelfs daar is een oplossing voor: de Dubro Ultra-ontvetter. Gemaakt van Marseillezeep, met een verstuiver en héél werkzaam. Alle vettigheid op het fornuis en de afzuigkap vliegt eraf en het ruikt ook nog eens heel lekker.

Dan is er nog één probleempje waarvan ik denk dat die kakkerlak tot nu toe heeft lopen smullen: mijn vuilnisbak. Zo’n plastic ding, weggemoffeld in een donker keukenkastje, waar ik alles achteloos in gooi zonder het ding regelmatig schoon te maken. Jeeeeee, als je dat ding goed bestudeert, snap je wel waarom hij interessant is voor enge kruipertjes. Ik zal ‘m eens een flink insoppen met een krachtige allesreiniger. Met een lekker heet sopje is het ding in no-time onherkenbaar schoon geworden. Hij ruikt zelfs veel beter! Schone vuilniszak erin en nu volhouden om ‘m in elk geval regelmatig af te soppen. En op tijd de zak verschonen.